(rubrik saknas)

Upplands Väsby kommun har beslutat att inte spola utomhusrinken i Vilunda vintersäsongen 2012–2013. Jättesynd, tycker insändarskribenten som minns en fantastisk lördag förra säsongen:

Det är lördagsmorgon och med vintermörkret utanför äter vi frukost. När dagsljuset kommer fyller jag termosen och packar våra skridskor. Under vår promenad till isen möter vi bara tidiga motionärer och hundar på morgonpromenad. När vi kommer till uterinken möts vi av några äldre hockeyspelare som övar skott.

Vi sätter på oss skridskorna och håller sonen i handen tills han vill åka på egen hand. Vi åker framåt och bakåt, ramlar en hel del och skrattar ännu mer. Efter en stunds åkning blir vi trötta och lite frusna, vi sätter oss på bänken med ansiktet mot solen och dricker varm blåbärssoppa.

Efter en stund fortsätter vi på isen där det nu finns fler barnfamiljer och när det börjar bli dags för lunch tar vi bussen hem. När vi ätit fortsätter dagen ute i pulkabacken eller på lekplatsen ända till vinterns tidiga skymning. Med mörkret utanför våra fönster tar vi itu med allt det där andra vi behöver hinna på helgen – som städning och tvätt – medan sonen leker nöjd inne i sitt rum.

På kvällen, efter dagen fylld av frisk luft, solsken, motion och familjetid, somnar sonen gott och snabbt. Vi föräldrar kokar en kopp kaffe och i skenet av några värmeljus pratar vi om hur lyckligt lottade vi är. Vi har haft ännu en hel familjedag tillsammans och skapat fina minnen.

Det är just sådana här dagar vi hoppas vår son ska minnas mest och inte det att våra pengar aldrig räckte till lekland, simhallen, fjällen eller utomlands.

Nu i vinter blir det inga fler riktigt så här härliga dagar, för nu i vinter blir det i stället inomhus vi får åka skridskor. Under vinterdagens ljusaste timmar hänvisas vi i stället inomhus till ishallens kyla och höga ljudvolym. Fortfarande gratis men långt ifrån lika härligt och inspirerande.

Mamma