(rubrik saknas)

Samma sak varje år när halkan börjar. Gatukontoret sandar efter att det varit halt minst en gång, oftast så sandas det vid andra halkan för vintern. Detta görs ”överallt”, utom på gångvägen backen ned från vändplan på Slalomvägen i Västertorp ner till Skridskovägen där t-banestationen Hägerstensåsen har sin södra ingång.

De flesta som bor här går nedför denna backe till tunnelbanan, man kan gå runt kvarteret, men det är en omväg på cirka 600 meter så de flesta chansar och halkar sig nerför backen.

I år när andra halkan slog till hade det regnat i två dagar och backen var täckt med blöta löv som när natten kom frös till is. Sandningen hade gjorts på trottoarerna, men den väg alla går på har som vanligt lämnats osandad.

Om ett tag så kommer snön och denna backe kommer att förbli oplogad tills några ringer och klagar. Det här vore nästan riktigt roligt att studera om det inte var så att denna brist på underhåll medför en stor risk för kroppskador på både den arbetande befolkningen och på alla pensionärerna som går denna väg.

Snälla Stockholms kommuns gatuunderhåll! Sanda vår gångväg och ploga vår gångväg till tunnelbanan!