(rubrik saknas)

Äntligen görs de små öarna tillgängliga för fler! När Södermalm och Årstadal växer behöver fler tillgång till parker och grönområden i närheten. Att som hittills endast båtfolk haft tillgång till denna lilla oas är orättvist. Här kan stigar anläggas och ett litet kafé servera något gott till frusna vintervandrare eller uppfriskande till sommarbesökare. Kanske går det att anlägga en liten badplats också.

Stadsnära grönområden måste kunna brukas av stadsborna, de är knappast för få! Årsta skog, Nackareservatet, Hagaparken och Djurgården saknar motstycken i andra miljonstäder. När Stockholm växer behöver politiker och stadsutvecklare tänka nytt. Storstockholm från Märsta till Salem täcker idag en yta stor som Londons, men med en bråkdel av världsstadens befolkning.

Vi måste åter se över var det kan byggas och visst, lagstiftningen till Nationalstadsparken lägger en död hand över byggplaner i dess närhet. Nyligen kritiserades nybyggen i det sjaskiga industriområdet Albano för att husen skulle kunna ses inifrån parken. Det är ju helt absurt! I stället bör delar av den kunna desakraliseras, liksom de enorma områdena på Lidingö, Bogesundslandet och Ekerö kunna bli trivsamma förstäder från att som i dag ligga öde.

Annars brukar insändare i Södermalmstidningar föreslå att Gärdet ska bebyggas mer men vi behöver nog gå längre än så. Den täta innerstan är för de flesta trivsammare än den glesa ytterstan. Gärna på min bakgård!