(rubrik saknas)

Jag är en av de hyresgäster som bor i Botkyrkabyggens lägenheter i Norsborg och jag ser att det står mycket information på Botkyrkabyggens hemsida om miljöarbete.

Dock är jag och mina grannar riktigt besvikna.

Botkyrkabyggen har tillsammans med Hyresgästföreningen tagit fram ”Miljötvättstugan” som vi fick information om för någon vecka sedan.

”Miljötvättstugan” infördes den 1 november 2012 i Norsborg.

Varför fick vi hyresgäster inte säga något om detta? Vi har inte ens kompoststationer så ingen kan övertyga oss att detta handlar om miljön. En lägenhet på tre rum får ha, om jag mins rätt, 14 maskiner ”gratis” per månad, resterande skall betalas mot en avgift – 14 kronor per maskin och 28 kronor för grovtvätt. För detta kommer en trerumslägenhet att belönas med hyresreducering på cirka 100 kronor.

I Norsborg bor det generellt minst två vuxna och två barn i en trerumslägenhet, vilket innebär mer än 14 tvättar per månad och hyresreduceringen kommer inte att täcka dessa kostnader.

Tänker Botkyrkabyggen på miljön och hyresgäster? Hyresgästerna kommer i stället att köpa tvättmaskin och tvätta i lägenheten, det kommer jag och många av mina grannar att göra. Det krävs inget mattegeni att räkna ut att detta inte är miljösmart. Riktigt bra fastighetsmaskiner drar mindre energi och är miljövänligare än privata gamla tvätt- och torkmaskiner.

Vart tog diskussionsforumet vägen? Är inte vi Botkyrkabyggens kunder? Hur många av dem som har förhandlat inom Hyresgästföreningen bor i Norsborg?

Har Hyresgästföreningen över huvud taget frågat oss hyresgästerna som bor i dessa hyreslägenheter?

Botkyrkabyggen lägger större bekymmer på tvättstugan i stället för på radonhalten och/eller kompoststationer.