ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Miljöpartiet är mycket kritiskt till att Alliansen slängt ut öppna förskolan från sina lokaler i Bro. Vi vet vad en sådan verksamhet kan betyda för den som är hemma med ett litet barn.

Livet som bebisförälder blir en stor omställning och kan vara påfrestande på många sätt. Personalen har gjort ett fantastiskt arbete med att se och uppmärksamma alla föräldrar och barn, och har kunnat fånga upp och erbjuda stöd till dem som behövt.

Det är just genom det förebyggande arbetet som vi sparar tid och pengar och fören bygger ohälsa. För den som är nyinflyttad och saknar nätverk är den öppna förskolan också oerhört viktig. Att hänvisa föräldrar till tillfälliga lokaler som fotbollshallen är inte jämförbart, heller inte att hänvisa till öppna förskolan i Kungsängen. Det innebär inte bara en resekostnad. Det är ett stort projekt att transportera sig från Bro med ett litet barn ända upp till Bergvägen!

Att det behövs nya förskole­lokaler är en helt annan sak. Det har Alliansen länge kunnat planera för. Miljöpartiet hade nya förskole­avdelningar med i sin skuggbudget redan 2012. Om MP får inflytande efter valet i höst ska vi prioritera en öppen förskola med goda förutsättningar i Bro.

Sara Ridderstedt (MP) Upplands-Bro

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.