ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

För att nå ett hållbart samhälle måste vi våga ta stegen för att nå dit. Det innebär att satsa på framtiden med allt vad det innebär – alltifrån att våga prova ny teknik och innovationer till att ta de tuffa politiska beslut som leder fram till detta. Centerpartiet vill se ett samarbete med en högskola inom området miljö och hållbar utveckling och förhoppningsvis en etablering av en högskolefilial inom detta område i Upplands Väsby.

Här i Väsby pågår ett gediget arbete inom miljöområdet. Vi har bland annat gjort en spårbils­utredning för ett nytt kollektivtrafikslag som både skulle kunna bidra till att minska biltrafiken, men även utsläppen. Då vi planerar framtidens Väsby planerar vi för ett hållbart samhälle. Det visar inte minst planen för Väsby sjöstad som har som mål att bli Sveriges miljövänligaste stadsdel.

Den kompetens och framåt­anda som finns i kommunen skapar förutsättningar för att skapa en hubb för forskning och utveckling. Väsby håller på att utvecklas till en stad samtidigt som vi ligger geografiskt väldigt bra till mellan Stockholm och Uppsala samt närhet till både Arlanda och Bromma flygplats. Detta gör det enkelt för andra intresserade att besöka Väsby för att se till våra goda exempel.

Då vi efter en folkomröstning till hösten tar beslut om att bygga Väsby sjöstad finns ytterligare en möjlighet att förverkliga detta. Här kommer kompetens att samlas för att bygga ett hållbart samhälle för framtiden. Det gäller att hitta nya miljösmarta lösningar vad gäller energiförsörjning, hållbart byggande och modern kretsloppsteknik. Väsby har också potential att bli den första som sätter upp en spårbilslinje för kommersiellt bruk för att nå målet om en fossiloberoende stad och här finns också pilot­projekt­medel att ansöka.

Väsby har etablerat sig som framstående inom många områden och vi är inte rädda att prova nya saker. Låt därför Väsby bli en hubb och kompetenscentra där experter möts, goda idéer prövas med målet om ett grönare och mer hållbart samhälle.

Ann-Christin L Frickner (C) kommunalråd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.