ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

På vår hundpromenad via Olovs­lundsdammarna möttes vi av en märklig syn. En kille satt på muren vid plaskdammen och höll i en lina spänd över båda dammarna.

Dessutom stod han på en vattenskida. Linan var fäst vid en motor, som med kraft drog linan till sej på rulle. Där stod två killar och ytterligare en filmade det hela.

Döm om vår förvåning när motorn sätter igång och killen på muren åker över plaskdammen och vidare över till ödledammen och landar mitt i!

Vi frågade om de hade tillstånd för detta tilltag. Vi försökte förklara vilka djur som de förmodligen skrämt rejält. Vi har sett andpar med ungar och sen har vi ju salamandrarna. Vi möttes bara av oförstående och arrogans. Sakta gick vi därifrån och hoppades att de packade ihop sina grejer och gav sej av.

På väg därifrån mötte vi ett äldre par. Informerade dom om vad vi sett, varpå de med bestämda steg gick ner mot dammarna.

Vad som hände sen vet vi inte, men hoppas att killarna fick sig en tankeställare.

Hur står det till med natur- och miljökunskaperna hos den yngre generationen? Killarna var väl i 20-årsåldern. Vi är tre damer i våra bästa år 70+.

Damer med hundar

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.