(rubrik saknas)

Över hela landet pågår en sanslös förföljelse av Sverigedemokraterna. Revolutionära Fronten, Afa och den övriga våldsvänstern samordnar sina illegala aktioner mot SD via sociala medier. Hatet liknar en masspsykos.

Facebook-gruppen ”Ta tillbaka välfärden” uppviglar varandra till hat och antidemokratiska olagligheter. SD:s reklam i tunnelbanan ska rivas bort, Jimmie Åkessons ansikte på valaffischerna ska färgas över, och så vidare. Märkligt nog sker det här ofta med journalisternas goda minne.

I maj resulterade hoten i att SD inte fick hålla ett valsamtal i föreningen Folkbildning Hägersten. En artikel i en annan lokaltidning bidrog till den stigmatiserade bilden av SD. En privatperson bjöd här på den sedvanliga floskeln mot SD: ”Att sprida rasism kan inte vara demokratiskt grundlagsskyddat”.

”Rasism” är i Sverige i dag ett så urvattnat och innehållslöst invektiv som kan betyda nästan vad som helst. Säg ”rasist” i något sammanhang, och du har genast och effektivt satt en munkavle på dina meningsmotståndare. Någon form av definition tycks inte krävas.

I vårt förryckta land är ”åsiktskorridoren” extremt smal. Den som kritiserar Sveriges invandringspolitik eller islam får kallt räkna med att få stämpeln ”rasist” i pannan. Det är naturligtvis helt absurt. Ändå medverkar tyckareliten i det här fula spelet.

Internationellt sett är SD:s politik inte rasistisk i något avseende. Den ingår snarast i den politiska mittfåran i Europa. Våra nordiska grannländer har exempelvis den invandringspolitik som SD förespråkar. Eller är möjligen alla länder utom Sverige ”rasistiska”?

Bengt Johansson, Stockholm