(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Vi har det så bra i vårt land” den 10 juni:

Javisst, har vi det bra i Sverige, jämfört med i många andra länder kanske, och är man blind för allt utanför sitt fina hus och trädgård så är säkert allt bra. Tänk om JAG skulle drabbas av fastighetsskatt och arvsskatt, vilken KATASTROF! Så resonerar ”Öbo i Vaxholms kommun” i sin insändare.

Visst är vår alliansregering smart, det kan jag hålla med om. Man duperar folk och kallar sig ”nya arbetarpartiet”, smart men en otrolig BLUFF! Alliansens idéer kommer ju bara att leda till ett större klassamhälle. Var finns empati, hänsyn och gemenskap?

Jag är 72 år nu och har varit chaufför av olika slag sedan jag fick körkort 1960. Jag har bland annat kört buss hos SL när det var dubbeldäckare i stan. Då fungerade systemet. SL hade servicebilar som kom och bytte backspeglar, satte tillbaka dörrar som lossnade och andra ”småfel”.

Bussarna kom som de skulle. Det stod reservbussar på strategiska platser klara att rycka in om det skulle behövas.

Men vad har hänt nu? Lägre löner, sämre arbetspass, sämre underhåll och i vissa fall (Arriva i norr) totalt kaos. Företagen har vädrat morgonluft och försöker splittra oss arbetare. Om Alliansen får vara kvar med sina idéer är vi snart tillbaka till 1920-talet. Se på tågtrafiken i Skåne där man vill skriva nya och sämre avtal med personalen. Om inte det stoppas nu kommer vi att få ett Sverige med anställda som har jobb bara tillfälligt och är helt styrt av arbetsgivarna. Hur ska någon våga och kunna planera sin framtid på de grunderna?

Statens engagemang var kanske dyrare förr men det fungerade! Hur många ”stackars” pensionärer kommer att drabbas av fastighetsskatt jämfört med alla pensionärer som knappast klarar sig i dag? Och hur många drabbas av arvsskatt? Inte mina barn i alla fall. De har fått lära sig att klara sig själva. Jag skulle snarare behöva ett bidrag från dem nu. Varför ska mina barn behöva ta hand om mig om några år bara för att samhället inte har råd?

Nej, vi måste få en ändring snabbt. Gör din röst hörd i höst men tänk lite längre än till dig själv. Vi behöver varandra. Ensam står INTE stark.

Sedan 39 år Öbo i Österåker