ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Nu är det verkligen dags att göra något åt korsningen Kvarnängsvägen/Regulatorvägen.

Vid korsningen är Regulatorvägen trefilig åt varje håll – en fil för dem som ska rakt fram och varsin fil för dem som ska svänga höger eller vänster.

Att försöka svänga vänster in på Regulatorvägen från Kvarnängsvägen är nästintill omöjligt i rusningstrafik. Man har inte bara sex filer med bilar att ta hänsyn till. Där finns även väldigt många gångtrafikanter då det finns flera skolor i området och dessutom Visättra IP dit många barn och ungdomar tar sig både under och efter skoltid.

Nya verksamheter öppnar i området, men trafiksituationen verkar ingen vilja se över. Hastigheten sänktes nyligen till 40, men den är det väldigt få som håller vilket även de kontroller som polisen gjort visar.

Det har redan skett olyckor i denna korsning och det kommer att ske fler om inget görs.

Uppe i Visättra fick vi en rondell där det egentligen inte behövdes. Däremot hade det behövts i korsningen Regulatorvägen/Kvarnängsvägen. Den här korsningen är klart farligare för barnen än vad den snabbt nedmonterade rutschkanan i Visättra var.

Gatukontoret svarade för ett par år sedan på min fråga att det inte fanns några nya planer för denna väg och korsning. Jag hoppas att det gör det nu.

Annars är det verkligen på tiden att någon sätter sig och planerar.

Den ofrivillige vänstersvängaren

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.