ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Vi tänker återinföra enhetstaxan hos SL” den 3 juni:

Socialdemokraterna skriver att de ogillar zonsystemet i kollektivtrafiken. Ett zonsystem som innebär att en resa på en minut från Enebyberg i Danderyd till Roslagsnäsby i Täby korsar två zoner medan en tunnelbaneresa från Mörby Centrum i Danderyd till Alby i Botkyrka korsar en zon. Ett system som missgynnar lokala resor med pendeltåg och buss. Zonsystemet är ett barn som bara en moderat pappa kan försvara men avskaffandet är bara ett steg på vägen mot en mer välkomnande kollektivtrafik.

Miljöpartiet vill låta en framtida enhetstaxa gälla hela Stockholms kollektivtrafik, en kollektivtrafik som går på både land och vatten. MP tycker inte att vissa delar av vår gemensamma kollektivtrafik ska ha egna taxor som försvårar permanentboende och som fördyrar besök i vår vackra skärgård.

MP vill också öka tillgängligheten för alla i hela Stockholmsregionens kollektivtrafik och avskaffa spärrarna. Spärrar som möter kollektivtrafikresenärerna ser vi som onödiga barriärer som gör kollektivtrafikresan till en sämre upplevelse. MP blickar ständigt efter inspiration för att göra vårt gemensamma resande så bra som möjligt.

I Göteborg är skärgården en naturlig del av Göteborgarnas utflyktsmål och öborna har en bättre möjlighet till arbetspendling då all kollektivtrafik ryms på månadskortet. I Berlin har man inga spärrar till kollektivtrafiken och andelen resenärer som inte betalar för sitt resande är på samma nivå som i Stockholm. MP blickar också mot en framtida lösning där gratis wifi är en del av kollektivtrafiken. Vi är glada att Socialdemokraterna pekar ut det dåligt genomtänkta zonsystemet som ett första område att förändra vid ett maktskifte i landstingspolitiken.

Men MP har en vision som sträcker sig längre än att vi tar bort ett system som inte fungerar. Vi vill att Stockholms läns kollektivtrafik skall vara ett föregångsexempel för andra att ta efter.

Fredrik Olsson, landstingskandidat från Danderyd (MP) Malin Karlsson, trafikpolitisk talesperson landstinget och ­oppostionsråd i Täby

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.