(rubrik saknas)

Nyligen hörde jag talas om den förargliga händelsen där en man rånades och lämnades att dö på tunnelbanespåret, en olycka som får mig att börja tvivla på mänskligheten – att folk ens är kapabla att göra något så inhumant är för mig oförståeligt i allra högsta grad.

Men samtidigt är det oundvikligt att tänka på den sanning som trots allt lurar runt hörnet: att incidenten hade kunnat förhindras om offret inte varit så grovt påverkad av alkoholen – att han var så berusad blev hans snedsteg som så när tog hans liv.

Detta väcker en hel del frågetecken och ilska hos mig: varför, nästan indirekt, tillåter man detta att ske genom den mycket tillgängliga försäljningen av denna vedervärdiga dryck exempelvis? För utan alkoholen hade utgången av detta fall kunnat bli en helt annan, en positiv sådan.

Att rycka bort alkoholen bara så där är ett koncept jag inte tror på i längden. Däremot måste man börja någonstans och därför är min önskan att den överdrivna alkoholkonsumtionen i Sverige minskas radikalt. Att man börjar göra alkoholen mer svåråtkomlig genom att ha få ställen att inhandla den på, höga priser, köpgränser, förebygger ungas eventuella konsumtion och så vidare. Jag är helt övertygad om att alla, och då menar jag verkligen alla, skulle vinna på det i längden. Omgivningen givetvis, men framför­allt de som förstör sina liv genom att förtära skiten.

Jag vill se förändring i det svenska samhället när det gäller drickandet av alkohol, att man inser vilken skada som faktiskt utgörs och börjar göra saker för att helt enkelt eliminera den för all framtid. Jag är trött på att läsa nyheter om folk som farit illa tack vare alkohol, jag är trött på att otryggheten ständigt existerar och jag är trött på att det fått gå så här långt. Det är otroligt viktig att ta tag i alkoholfrågan nu, innan tiden rinner ut. Att få se några av de förslag jag nämnt skulle definitivt öka invånarnas välmående och det är väl ändå det som i slutändan betyder något?!