(rubrik saknas)

Jag åkte med buss 160 från Gullmarsplan mot Årstaberg. Mycket folk och tre barnvagnar. I en av dem, en liggvagn, låg en baby drygt en månad gammal. Vagnen var ganska tungt lastad med påhängd väska över handtaget och påsar undertill.

Mamman satt snett framför vagnen. Vid rondellen över Nynäsvägen måste bussen svänga ordentligt och liggvagnen välte framåt, påsarna ramlade ut och babyn ramlade ner strax framför dörren och slog ansiktet hårt i golvet. En mycket obehaglig upplevelse för oss alla, givetvis främst för mamman och babyn. Vid ett annat tillfälle ropade busschauffören i högtalaren till en förälder att: ”det räcker inte med att du står och håller i barnvagnen utan du måste också hålla i bussens handtag”. Tydligen händer detta ibland att barnvagnar ramlar på grund av att föräldrar sitter ner och inte håller i dem eller bundit fast dem.

Måste tillägga att alla chaufförer på 160:ans bussar kör bra och omsorgsfullt! De kan verkligen inte lastas för sådana här händelser där förälder har det yttersta ansvaret!