(rubrik saknas)

I bland är det trångt i tunnelbanan. För trångt. Det håller säkert alla med om. Nu finns det förslag från Socialdemokraterna, Vänstern och några fastighetsägare som vill tjäna pengar på att göra det ännu trängre och sämre för oss på gröna linjen mellan Odenplan och Hässelby. Det måste stoppas. Gör tunnelbanan bättre – inte sämre.

Sju fastighetsägare gjorde härom dagen gemensam sak men S och V och kräver att SL ska ta bort var tredje tåg på gröna linjen mellan Odenplan och Hässelby och i stället köra dessa tåg till Hagastaden.

”Gröna linjen består i dag av tre linjer som går ihop vid Gullmarsplan och sedan följs åt hela vägen till Alvik där den första linjen vänder. Att låta den linje som vänder i Alvik i stället vika av vid Odenplan mot Hagastaden förbättrar tillgängligheten avsevärt”, skriver de i DN.

Förbättra tillgänglighet för vem? Möjligen för de kanske 5 000 resenärer, som i framtiden väntas åka mellan Odenplan och Hagastaden, men då glömmer de helt bort alla oss, närmare 170 000 resenärer varje dag, som redan åker med gröna linjen mellan Odenplan och Hässelby.

Hur kan de ens tänka tanken på att göra det upp till 50 procent trängre i tunnelbanan på stora delar av gröna linjen? Det är illa genomtänkt. Det är att sätta sina egna intressen för högre markvärden mot en sämre kollektivtrafik för alla oss som i dag åker på gröna linjen.

Enligt SL:s kundmätningar är en majoritet av de som åker med tunnelbanans gröna linje missnöjda med trängseln. Bara 36 procent är nöjda med hur trångt det är. Varför vill de göra det ännu trängre och sämre för oss som i dag reser med gröna linjen mellan Odenplan och Hässelby? Vore det inte bättre med en lösning som inte försämrade för de många för att förbättra för några få?

Stoppa sossarnas och fastighetsägarnas planer på att göra tunnelbanan sämre.