(rubrik saknas)

I dag ska alla barn redan i 1–1,5-årsåldern in i stora grupper. Detta trots att de inte har behov av eller är mogna för en grupp förrän i 3-årsåldern.

Barn behöver skapa en identitet med hjälp av en förälder under de första åren, men majoriteten av föräldrar tvingas av ekonomiska skäl att lämna ifrån sig sina barn.

Vi behöver engagera oss för att förebygga problem i framtiden för barnen. Grunden för hur de mår i tonåren läggs genom denna gruppfostran i tidig ålder. Bristen på identitet skapar lättpåverkade och otrygga tonåringar och vuxna.

Barnen känner hur föräldrarna mår av att lämna dem i så tidig ålder, de blir stressade redan som små. De får heller inte den uppmärksamhet de behöver i stora grupper där de måste armbåga sig fram för att synas. De tysta och blyga blir apatiska och ger upp.

De trasiga familjerna är de som behöver dessa dagisplatser, som stöttning och avlastning. Som det är nu får de heller inte den ro och uppmärksamhet de behöver, eftersom alla barn ska tvingas till dagis.

Vakna. Vi har redan förlorat en generation. Vi måste sätta stopp för denna systematiska vanvård av våra barn och övergrepp på deras föräldrar. Jag tycker att politikerna sviker barnen för att alla föräldrar ska finnas till arbetsmarknadens förfogande.

Kostnaderna kommer i framtiden i form av kriminalitet och drogmissbruk och konsumtionshysteri för att söka kortvarig lycka.

Föräldrar orkar inte engagera sig, för de har knappt huvudet över ytan. Därför kan politikerna ostört fatta dessa beslut.

Detta angår oss alla.