(rubrik saknas)

Det har kommit till min kännedom att man tänker lägga ner det estetiska programmet på Tyresö gymnasium. Det innebär att alla musikintresserade elever kommer att försvinna från skolan – och kommunen. Detta i sin tur innebär att skolan i framtiden inte kommer att ha någon form av trivselaktiviteter, såsom luciatåg, julkonserter, avslutningskonserter med mera som under många år har förgyllt tillvaron för alla på skolan.

I dag finns det fantastiskt duktiga elever och helt underbar personal som styr verksamheten. Hjälp oss att rädda kvar detta för kommande årskullar. Ska alla våra talanger behöva söka sig från kommunen? Vart ska alla duktiga elever från Kulturskolan ta vägen?

Traditioner är oerhört viktiga och sprider sådan värme och glädje i vilken verksamhet som helst. Det är speciellt viktigt för ungdomar som lever i en sådan turbulent och stressig värld.

Kontakta gärna politiker inom kommunen för att försöka få dem att förstå hur viktigt detta är, och uppmana alla som är intresserade att söka programmet.

Hjälp oss att rädda vårt estetprogram