(rubrik saknas)

Är vi på väg att tapetsera alla grönområden till oigenkännlihet vid Nytorps gärde i Björkhagen och trakterna där omkring? Kommunens tjänstemän vill sätta upp en förskola – en sju meter hög och 33 meter lång tvåvåningsbarack – en bit inpå grönområdet nära smalhusen på Ystadsvägen. Bort ska fotbollsplanen och kanske den årliga välbesökta majbrasan.

Vi som bor i området anser att man inte kan exploatera Nytorps gärde på det här brutala sättet. Joggare, föräldrar med barnvagnar på gångvägar och varutransporter från trafikerade Ystadsvägen får det också extra besvärligt.

Vårt mest älskade och nyttjade grönstråk, vårt eget ”Hyde Park” , är vi verkligen rädda om! Vi tycker att tjänstemännens agerande är anmärkningsvärt.

När folk får se de här ritningarna och verkligen förstår hur bygget kommer att förvanska miljön, kommer väldigt många att reagera och säga nej, nej, nej! Även om bygglovet är tillfälligt i hela fem år.

Och till sist – i den finstilta texten från stadsbyggnadskontorets informationsblad talar man om Hammarbyhöjden fast det handlar om Björkhagen. Är det medvetet för att kontoret hoppas att vi inte ska synas i textmassan?