(rubrik saknas)

Föräldraledig med två små barn begav jag mig till en lekpark där det var fullt med lekande skolbarn. Med sig hade de minst fyra vuxna.

Alla verkade ha roligt utom en pojke som satt ensam en bit bort på en sten. En stund senare såg jag pojken sitta ensam på en stor gunga, där det precis varit fullt med skrattande barn. De andra barnen hade gått och kvar satt han och grät.

Bara några meter från pojken stod två vuxna och pratade, men ingen av dem lade märke till hans gråt.

Jag gick fram till pojken och försökte trösta honom, men han sprang då i väg. Jag gick då i stället till de båda vuxna och berättade att de hade en ledsen elev. Den ena vuxna gick då efter pojken och tog med honom till hans lärare som precis delade ut mellanmål. Pojken fick sin smörgås och satte sig återigen ensam en bit bort.

Jag känner inte alls till bakgrunden till varför han var ensam eller ledsen, men jag tycker att ansvarig skolpersonal ska ha koll på alla de barn man tar med sig till en lekpark och se till att ingen sitter ensam eller blir utanför i lekarna.

När det är dags för mina barn att börja skolan hoppas jag att de får lärare som engagerar sig så att de inte behöver sitta ensamma och gråta medan alla andra har roligt.