Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Myndig­heterna vandaliserar Sätraskogens naturreservat” den 16 juli:

Äntligen är det fler än jag som bryr sig om vad som sker i Sätraskogens reservat. Det är fruktansvärt hur ödeläggelsen av reservatet får fortgå.

Onödiga ridvägar genom fin skog. Breddningen av de mycket idylliska promenadvägarna, där man kört ut enorma mängder skitigt grus, troligen uppsopat från stans gator. Där har hittats stora mängder skräp, trasiga flaskor, ölburkar och en massa annat skräp som frivilliga gått och städat bort. Dessutom är det säkerligen både salt och oljor i gruset. Hela området är förfulat.

Att det råder särskilda bestämmelser i ett reservat tycks de som styr helt ha missat. De som sköter det hela har betett sig omdömeslöst. Buskar som skulle ha varit kvar har sågats ned. Sly och annat som ska bort står kvar. Uppe vid campingplatsen har man, till synes, använt maskiner för att få bort rosbuskar, vackra fläderbuskar och annat fint. Nu återstår endast jord och grus.

I lövdungen vid ”varpaängen” har man markerat träd, buskar i massor med olikfärgade band. Varför? Tas de träden bort så blir det väl ingen dunge kvar. Innan reservatet bildades var här vackert och lugnt.

Man blir bedrövad när man ser hur omdömeslöst och okänsligt allt har misskötts. Ni som styr: Lär er hur ett reservat ska fungera.

Lars Erik