(rubrik saknas)

Det borde finnas en stoppknapp som var och en kan trycka på så allt stannar upp en stund. Varför springer alla så fort? Vad är det vi jagar?

Under en längre tid har jag lagt märke till alla som jagar sig själva och sina barn i allt snabbare tempo. Sätt dig ner, ta några djupa andetag och fundera på din och din familjs situation. Är det så här livet ska vara?

Denna stressiga värld gör att jag framför allt missar mina barns utveckling. Rätt som det är har de vuxit upp och väljer vårt sätt att leva.

Vi måste ändra beteende om våra barn ska få en chans att leva på ett humant sätt. I dag har vi så bråttom och glömmer bort att umgås med våra barn.

Vi ska ha så mycket prylar. Vi ska ha barn, fast vi inte hinner med dem, för vi jobbar så mycket. Vi ska ha råd att köpa allt vi vill ha och, framför allt, det som alla andra har.

Vi har alla mycket att vinna på att inte stressa så mycket Vi kan cykla, promenera, åka kollektivt mera. Inte alltid välja bilen. Gör val som som gagnar världen i ett längre perspektiv.

Visst vill vi att världen år 2050 ska vara minst lika bra för våra barn när de är vuxna som den är för oss i dag?