(rubrik saknas)

I måndags morse blev jag påcyklad och misshandlad av en manlig cyklist. Det var när jag stod och väntade på grön gubbe vid övergångsstället som leder upp till OK/Q8-stationen vid Globen som mannen körde in i mitt högra ben. När jag förvånat vände mig om för att ta reda på varför detta hänt röt cyklisten: ”Du kunde ha flyttat på dig”.

Hur detta skulle ha gått till är för mig obegripligt eftersom han körde in i mig när jag stod med ryggen mot. Jag stod ensam vid övergångsstället, och när mannen tog sats för att cykla iväg ropade jag: ”Så där gör man inte, vilken idiot du är”.

Då slog han till mig i bakhuvudet med öppen handflata.

Till cyklistens förvåning stod en man med bred kropp och huva över huvudet vid övergångsställets refug. Han hade sett hela händelsen och blockerade nu framfarten. Mannen frågade cyklisten vad han höll på med och då såg cyklisten bedjande ut och krystade fram ett ”förlåt” – till honom.

Men det var inte mannen på refugen som blev påcyklad, misshandlad och kränkt. Det var jag, och jag kände mig fullständigt osynliggjord. Ilskan växte, och en sorgsen känsla som är svår att skaka av hänger fortfarande kvar.

Händelsen är polisanmäld och jag hoppas att du som cyklade läser detta och vågar se mig i ögonen med ett riktigt ”förlåt”. Tack till vittnet som ingrep – du gav hopp och tröst i en annars dyster situation.