(rubrik saknas)

Många medborgare kommer med förbättringsförslag och åsikter om SL, men självgoda SL bryr sig inte ett dugg om sådant, utan framhärdar i sina absurda förehavanden.

I stället för att bli lägre har priserna stigit. Hur vore det om SL minskade utgifterna? Det tycks aldrig komma på tal. Precis som SL aldrig redovisar investeringarna i spärrelektroniken genom alla år.

Nyligen läste jag att det planeras att ”räta ut” busslinjer och dras in hållplatser. Men SL är till för oss resande, inte tvärtom.

Spar pengar, kära SL, genom att fimpa onödigt och dyrbart tjafs och ännu nyare spärrrar. Pengarna behövs för att förbättra den befintliga trafiken, gärna även med fler (och hövliga) kontrollanter. Nuförtiden ser man aldrig sådana.

SL lägger pengar på precis fel saker. Lyssna på oss, uppdragsgivarna och nyttjarna. I andra stora städer satsas främst på bra kollektivtrafik och man har sparat pengar till exempel genom att avskaffa spärrar.

Men i lilla Stockholm är väl behovet av viss image större än själva uppdraget? Med lägre priser kommer så klart färre att fuska.

SL, sköt tågen och bussarna och behandla personalen och kollektivresenärerna anständigt. I minst ett decennium har jag i insändare skrivit om att man till exempel i Berlin tillåts ta med sin cykel på både S-Bahn och U-Bahn. När detta fungerar i en verkligt stor stad, varför inte i relativt lilla Stockholm?