(rubrik saknas)

Nu när den nya snabbmatsvågen sveper fram och gör varannan korvkiosk till thaikiosk och snabbmaten döps om till ”street food” för att det låter coolare vill jag se över vad snabbmat egentligen är.

För det första ska den gå snabbt att laga. För det andra ska den vara billig. Dessa är kriterierna för snabbmat, men inget av dem lever den nya gatumaten upp till.

Felet är att allt nuförtiden ska vara så hippt och coolt, då duger inget enkelt, som våra gamla korvkiosker. Det finns en sådan rädsla att inte vara tillräckligt cool, därför måste vi kopiera allt som resten av världen (läs USA) gör, till exempel food trucksen.

Vi måste inse att, även om Sverige är ett av världens rikaste länder finns det människor som inte har råd att betala 80 kronor för lite thaikäk eller en taco.

Det blir dock snart det enda valet när de klassiska gatuköken en efter en tas över av supertrendiga, svindyra lyxrestauranger förklädda till gatukök