(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Åk kommunalt och slipp p-problemet” den 15 maj:

Signaturen ”Tänk efter före” är ett utmärkt exempel på två farsoter som präglar dagens Sverige: arrogans och trångsynthet.

Det kvittar tydligen var Peter Lahti bor, han skall minsann åka kommunalt för miljöns skull. Men frågan är vem som är värst för miljön, den som åker bil några kilometer till jobbet eller den som köper inredningsartiklar för 2 000-3 000 i månaden. Inredningsartiklarna skall ju tillverkas, troligen i Kina, och sedan transporteras hit runt halva jordklotet.

Om inte hemmet skall svämma över så måste de fina små ljusstakarna och tomtarna slängas ganska snabbt. Således även ett slöseri med jordens ändliga resurser samt mer transporter.

Ju mer prylar som finns i hemmet desto mer energi krävs för uppvärmning – återigen slöseri. Den syrliga kommentaren att ”vi alla” skall hjälpa till att finansiera bil-åkande missar även den sin poäng fullständigt. Enligt Trafikverkets kapacitetsutredning bär bilismen i princip sina egna kostnader, medan SL’s driftskostnader till hälften bärs av skattebetalarna. Så signaturen

-borde snarast tacka Peter Lahti för att han finansierar signaturens åkande i jakt på nya fina inredningsdetaljer.

Trött på trams