2014 kan vi jobba ännu mer för miljön

Min önskan för 2014 är att alla i Väsby gör en insats för att förbättra miljön och klimatet under kommande året. Alla kan vi göra något för att bidra till detta.

Upplands Väsby blev Sveriges miljöbästa kommun 2013 och vi fortsätter aktivt med att utveckla kommunen till ett hållbart samhälle både socialt, ekonomiskt och för miljön.

Du som företagare har möjlighet att bidra till Upplands Väsbys mål att fortsatt vara Sveriges ledande miljökommun genom att teckna Klimatavtal som både ger dig stöd i ditt miljöarbete samt besparingar genom energieffektiviseringar.

I dagsläget samarbetar både kommunen och företag genom Upplands Väsby promotion (UVP) för att fler ska skriva på avtalet som ger en bredare miljöinvestering för samhället i stort.

Kommunen utlyser dessutom årligen ett miljöstipendium – för företag och organisationer som aktivt arbetar med miljöförbättrande verksamheter.

Vi kan gemensamt påverka miljöarbetet globalt genom att arbeta lokalt. Teckna Klimatavtal och genom att aktivt arbeta miljösmart kan du och din verksamhet ansöka om Upplands Väsby miljöstipendium.

Hjälp oss i arbetet att utveckla Upplands Väsby kommun till det hållbara samhälle vi alla vill ha. Din verksamhet kommer att göra skillnad!

Ann-Christin Larsson Frickner (C), kommunalråd och ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden