(rubrik saknas)

Det är minst sagt beklämmande att se hur många som bor här, i vad som måste vara ett av Stockholms minst tätbefolkade områden, gnälla så högljutt över varje planerad nybyggnation i vår stad som desperat behöver växa, och det snabbt.

Folk verkar inte vilja inse att Stockholm måste bli mer tätbefolkat, om inte annat för miljöns skull. Det är inte hållbart att staden växer mer på bredden när det finns massor av glest befolkade områden som Enskede, Hammarbyhöjden, Kärrtorp och Bagarmossen med så goda kommunikationer nära stan.

Nytorps gärde skulle till exempel passa alldeles utmärkt att ta en fjärdedel till att göra riktig park av och sen bygga ordentligt med bostäder på resten av ytan. Grönytan är i nuläget oftast tom på folk och det skulle gå fint att bygga massor där och samtidigt behålla till exempel badet och fotbollsplanen. Men vad får vi se – protestlistor mot ett dagisbygge? Jag skäms över att bo i samma stadsdel som ni som tycker att barn och deras föräldrar inte ska kunna bo här och få en dagisplats!

Något är ruttet i söderort när många som bor här verkar tycka att staden inte ska få växa mer nu, när de själva lyckats förskansa sig i lyxläge nära stan samtidigt som andra tvingas pendla i timmar från ytterstaden. Jag är glad och tacksam att kunna bo i Enskededalen så nära stan efter många år i bostadskö och jag vill gärna ge massor av andra möjligheten att bli mina grannar.

Så kära politiker, lyssna inte på de som bara säger nej till alla nybyggen av egenintresse, utan bygg på! Framtidens Stockholmare kommer att tacka er, även om en liten men ack så högljudd minoritet av nutidens Stockholmare mest gnäller.