(rubrik saknas)

Svar på insändaren ”Varför inte byta parabolen mot en flagga? den 29 maj:

Kära ”Vårbybo”. Det var jättejobbigt att läsa din insändare. För det första betyder inte ”integration” samma sak som ”assimilation”. Det vill säga: om folk flyttar in till Sverige så blir de inte mer integrerade om de byter hela sin tidigare kultur mot köttbullar, melodifestivalen, fredagsmys och svenska flaggor, hur trevligt det än verkar. Man blir inte integrerad om man blir en patriot i det nya landet.

Skulle till exempel du själv upphöra att kalla och känna dig ”svensk” om du flyttade till ett annat land? Själv misstänker jag att du skulle vilja se lika mycket Kalle Anka på julafton, om det nu är det du gillar.

Om du nu verkligen tycker att de ”ointegrerade och fattiga” människorna i ditt närområde ”berikar” vårt land, varför känns du så bitter och sarkastisk?

Och ja, för det andra: Sedan när är den så kallade integrationsprocessen ensidig? Vad har du tagit för stapplande första steg, skulle jag vilja veta, där du sitter och funderar på din balkong? Alla har vi rätt att vara oss själva, även människor som inte är rika och vita, även människor som av olika skäl byter land. Älska, respektera.