(rubrik saknas)

Åren går. Vi blir äldre, blir pensionärer och mister samvaron med arbetskamraterna. Vännernas skara glesnar och barnen har sina intressen. Man känner sig lätt ensam och otrygg.

En vän var med i en pensionärsförening och rekommenderade mig att också gå med i en. Jag tog kontakt med SPF i närheten där jag bor. Det visade sig vara ett lyckokast.

En gång i månaden ordnar de en sammankomst med någon form av underhållning, som besöks av många i min egen ålder. Dessutom arrangerar de gemensamma utflykter, olika kulturella aktiviteter, cirklar och promenader för nyttig motion.

De har också organiserat en telefonhjälp, Veteranringen i Vantör, för ensamboende. Den anmälde jag mig till för några år sedan. Veteranringen ger mig ett tryggare boende och en tryggare tillvaro.

Jag ringer varje morgon när jag vaknat och talar om att jag mår bra. Några uppoffrande människor har åtagit sig att kontrollera att alla som anslutit sig har hört av sig. Om någon inte ringt på förmiddagen försöker de ta kontakt eller så ordnar de ett hembesök för att kolla eventuellt hjälpbehov.

Detta ger en väldig trygghetskänsla. Jag beundrar dessa välmenande personer som offrar så mycket tid för att hjälpa medmänniskor.

Ett hjärtligt tack.

Ett telefonsamtal gör ensamheten lättare