(rubrik saknas)

Svar på insändaren En väg mellan Skarpnäck och Bagarmossen behövs” den 17 april:

Kösittare vill ha en väg mellan Bagarmossen och Skarpnäcksfältet för att slippa bilköerna. Förslaget är naivt eftersom köerna blir dubbelt så långa. Det grundas på Skarpnäcksfältets 13 000 invånare, industriområdet, sex busslinjer, första delen av nybyggnationen i Norra Sköndal där alla tillsammans med Bagarmosstrafiken (15 000 invånare) kommer att få sitta i jättelånga köer vid uppfarten till motorleden/Tyresövägen.

Att satsa många skattemiljoner för att bygga denna väg som genererar kaos på Skarpnäcksfältet är vansinnigt, inte minst genom att det enda grönområdet slaktas – Bagisskogen. Vägen utsätter hundratals barn och ungdomar dagligen för fara när de måste passera Vinggatan för att komma till fotbollsplanerna och sportfälten.

Samma sak för alla cyklister som bland annat pendlar till arbetena i Stockholm.

Stockholmspolitikerna anser att Stockholm inte kan ta emot fler bilar och har förslag på åtgärder: smalare vägar, att ta bort parkeringsplatser, höja biltullarna kraftigt samt satsningar på cykelvägar. Att kräva en ny bilväg för många miljoner är ingen lösning. Ställ bilen hemma och använd kollektivtrafiken i stället. Det spar både pengar och miljön. Cirka 95 procent av invånarna i Bagarmossen och Skarpnäcksfältet är emot bilvägen. Resten, mest villaägare, driver frågan.

Vägplanen måste begravas djupt så att den aldrig kommer upp till ytan igen.