(rubrik saknas)

Angående artikeln ”Bilisterna ilskna över hög p-avgift”, den 1 maj:

Det är jättesynd om Peter Lahti, ägare till butiken Inspira i Liljeholmsgallerian. Självklart ska vi alla andra hjälpa honom att finansiera sitt bilåkande in till city varje dag. Betalar gör vi med vår miljö och vår hälsa.

För att parkera billigt, helst gratis, är visst en rättighet enligt Peter. Nej, just ja, gratis står han ju i dag fast lite längre bort. Gratis och nära är det som ska vara rättigheter.

Nu vet inte jag var Peter Lahti bor, men mig veterligen är få platser i Stockholm så vältrafikerade med kollektivtrafik som just Liljeholmen. Billigt, miljövänligt och det löser ju onekligen parkeringsproblemet.

Själv brukade jag tills jag läste detta spendera 2 000–3 000 kronor per månad i Inspirabutiken, både för privat bruk och i jobbet, så oavsett om Peter Lahti får billigare parkering eller ej så kommer han definitivt gå back efter sitt utspel.

Och till kvinnan som klagade över att det blir så dyrt att parkera när man bara ska köpa något till en ”ringa kostnad” – testa att planera dina inköp, varför inte i samband med mathandel? Då står du ju gratis. Att ta bilen för att göra småköp ska kosta.