ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Varför motsätter ni er 80 nya arbetsplatser?” den 31 januari:

Borgarrådet Joakim Larsson (M) antyder att vi i oppositionen i Rinkeby-Kista och Stockholm skulle motsätta oss 80 nya arbetsplatser i Husby. Det är naturligtvis inte sant.

Vi vill att Husbyborna ska behålla sin Husby träff i befintliga lokaler och samtidigt få nya jobb utlokaliserade till Husby. Joakim Larsson borde välja sina ord med varsamhet. Det är inte 80 nya jobb som ska flyttas till Kontaktcenter i Husby. 40 personer har varit anställda på Kontaktcenter i Husby under de senaste åren och 40 andra anställda ska flyttas, vilka redan jobbar i andra delar i staden.

Det blir alltså mycket få nya jobb för Husbybor, om några alls. Det är viktigt att vara noga med siffrorna.

Vi anser dock att det behövs en annan lokalisering av Kontaktcenter i Husby så att Husbyborna kan ha kvar sin fina Husby träff i de lokaler den finns iidag. Gamla Husby krog föreslås som ny placering för Husby träff, en lokal med sämre kvaliteter. Ytan är mindre, takhöjden är lägre och den är inte byggd från början som en träfflokal. Kontaktcenter skulle till exempel kunna placeras i gamla förvaltningshuset i stället för i Husby träff.

Just Husby har förlorat många strategiska jobb under alliansens styre. Förvaltningen har flyttat från Husby och Svenska bostäders regionkontor har också lämnat Husby.

Joakim Larsson antyder dessutom i sin insändare att Miljöpartiet de gröna skulle vara ett vänsterparti. Larsson borde veta att Miljöpartiet styr över hundra kommuner och landsting med något av allianspartierna. Vi är inte begränsade av blocktänkandet som Joakim verkar vara. Vi är bara framåtorienterade och vill betjäna medborgarna för att uppnå långsiktiga och socialt och ekologiskt hållbara lösningar.

Vi välkomnar en nyanserad debatt om ytterstaden utan att förvränga fakta.

ANNONS