ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag, numera pensionär, fick tillfälle att under de sex sista åren före pensioneringen arbeta administrativt i en gymnasieskola i Stockholmsområdet. Jag kan bara hålla med dem som säger att disciplinen är under all kritik.

Att dra in studiebidraget för dem som har många skolktillfällen är bra – men hur ska det gå till? Alltför många lärare undlåter att meddela skolk och alltför många lärare är så trötta på sina stökiga elever att de inte orkar vare sig protestera mot dålig närvaro eller dålig disciplin på lektionerna.

En anledning till att inte skolk anmäls är också att hot mot lärarna förekommer från föräldrar. Elevens bidrag kan behövas för hushållets ekonomi.

Man pratar ofta i medierna om hur dåligt Sveriges skolor fungerar, men man ”glömmer” ofta att prata om bakomliggande orsaker till disciplinproblemen och skolket.

Något måste göras och det snarast! Det finns i dag en politiker som väl känner till hur det är och som talar om det och det är Jan Björklund. Lyssna mer på honom och försök förstå att det mesta av vad han säger är den verkliga sanningen.

Som det är nu kommer svenska ungdomar att hamna allt längre ner i den internationella kunskapsligan.

Jag är i dag glad att jag slipper arbeta i skolan längre och att jag har vuxna barn som inte behöver vara med om detta gytter som kallas gymnasium i Stockholm.

ANNONS