ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Dagens kvinnoideal påverkar många unga tjejer. Det är svårt att inte påverkas eftersom allt runtomkring oss pekar på hur man skall se ut och vara. Modeller som redan är så smala att revbenen syns retuscheras så de blir ännu smalare. Barbiedockor och bratzdockor är långa och smala med orealistiska magar, och det är något som påverkar en redan som liten.

Programmet ”Top Model” har en del modeller som de kallar ”plus size” fast de i verkligheten är smalare än de flesta. Alltför många unga tjejer får ätstörningar i hopp om att bli smala som modellerna. Frågan är om det verkligen skall behöva vara så. Kan man inte sluta retuschera redan smala modeller, sluta göra dockor som ser ut att ha anorexia och sluta använda ordet plus size? Vem bestämmer var ”plus size” gränsen går?

Om man börjar använda lite större modeller så skulle man kanske inte behöva känna pressen att gå ner i vikt och bli så smal. Unga tjejer nu för tiden har ändå så mycket att tänka och oroa sig för. Att passa in, skola, kompisar etc.

Utseende och vikt är verkligen inget som någon bör behöva oroa sig för. Men dagens kvinnoideal påverkar tyvärr väldigt många unga och det är något man verkligen borde försöka förändra.

Det är absolut inget fel med att vara lite större och kurvig!