ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

I Nackareservatet mot Hammarbyhöjden, Kärrtorp och Björkhagen dominerar nu fula autostrador till motionsspår. Varför har alla dessa motionsslingor byggts i en denna unika skogsmiljö så nära staden? Det rimmar illa med Nackareservatet som naturreservat. Här fanns ju redan flera motionsspår med elljus och fina promenadstråk.

Nu är skogen uppdelad i små öar av alla vägar och flera av de nya vägarna går dessutom parallellt med befintliga vägar. För barn är det inte särskilt kul att gå på stora vägar, de små slingrande stigarna är så mycket mer lockande och spännande. Man kommer så mycket närmare naturen och får även lära sig att orientera bättre.

Nu har vildmarkskänslan försvunnit där elljusspår med bländande strålkastarlampor lyser upp skogen från eftermiddag till förmiddag. Älgarna har flytt och friluftslivet i sin enklaste form blir lidande. De som vill njuta av en skogsmiljö utan tillrättalagda spår får söka sig längre ut från stan.

Förut fanns plats för alla typer av aktiviteter i Nackareservatet, men nu har stora delar av den närmaste, fria naturen förstörts. Många vill och behöver komma ut i naturen utan att allt är tillrättalagt, för det finns så mycket redan som är tillrättalagt i staden.