ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Nu är det bevisat att allmännyttan är billigast. Nyss publicerade Stockholm stad sin egen statistik om hyrorna (för 2010), som visar att de allmännyttiga lägenheterna har lägre hyra än de privata. På samtliga lägenhetsstorlekar ligger hyran i allmännyttan 5,6 procent under genomsnittet medan de privata ligger 3,9 procent över. Samtidigt har de allmännyttiga lägenheterna minskat i antal medan de privata har ökat.

Den borgerliga majoriteten säljer de billigare hyresrätterna och bygger fler och dyrare privata lägenheter. Stadens just publicerade statistik om hyrorna visar att den genomsnittliga årshyran ökade med 3,3 procent år 2010. Under perioden 1998-2010 har den genomsnittliga hyran i Stockholm ökat med 39 procent och mest har den ökat för de minsta lägenheterna (47 procent för ett rum med kokvrå och 43 procent för ett rum och kök). Samtidigt har konsumentprisindex för boende ökat med 25 procent.

Detta bekräftar det vi redan visste: att hyresrätten är den mest missgynnade boendeformen. Den genomsnittliga årshyran 2010 per kvadratmeter var 1 077 kronor. Sedan 2010 har hyrorna ökat ytterligare.

Privatvärdar har högre hyror än allmännyttan

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.