ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Svar på insändaren ”Frigör söderort och bilda en egen kommun” den 27 december:

Stockholms växer. Därför behöver man bygga, inte bara i Stockholm utan i hela länet. Att staden växer ut mot de tidigare förorterna är inte ett dugg konstigt. Åt vilket håll ska man annars bygga?

Tänk 100 år tillbaka i tiden. Då var det landsbygd i det som i dag är närförort. Johanneshov, Enskede, Bromma, Gärdet och så vidare. Till och med Kungsholmen var mer land än bebyggd.

Att därför komma med påståenden att det är bra att dela Stockholms stad för att hindra stadens spridning bygger på en oerhört stor egoism och okunskap om varför staden växer.

Folk flyttar hit. Folk behöver bostäder. Om vi inte bygger kommer det att betyda ännu dyrare bostäder och ännu fler bostadslösa samt sannolikt ännu fler uteliggare och fattiga i Stockholm. Den utvecklingen vill jag inte se i Stockholm. Därför önskar jag en utbyggnad av staden där man bevarar grönytor samtidigt som man förtätar och bygger fler bostäder och arbetsplatser.

Sedan byggs det inte bara i Stockholm. Samtliga kommuner i länet bygger mer eller mindre, vilket behövs. Återigen, en delning av kommunen kommer inte att hindra att staden växer. Att dessutom påstå att besluten bara tas av politiker inne i city är att totalt förneka den majoritet av de förtroendevalda som faktiskt bor utanför tullarna, både söder och väster om city.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.