ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Dessa dagar pratas det mycket om Fadime. Vem var hon? Jo, hon var en modig invandrartjej med ett civilkurage som underskattades av hennes föräldrar. Hon ville själv välja sin livspartner och detta gillades inte av hennes föräldrar.

Fadime var envis och ville inte ge upp. Hon hade rätt, för det var ju hon som skulle bo med någon, inte hennes föräldrar. Hennes pappa blev arg och sköt ihjäl henne. Detta hände för tio år sedan och var ett så kallat hedersmord. Frågan är vems heder som var i fara? Fadimes? Absolut inte. Då var det kanske föräldrarnas heder som var i fara. Att döda andra för sin egen så kallad heders skull, det låter helt sjukt.

Det finns tusentals flickor i Sverige som mår dåligt och inte har möjlighet att välja vem de ska gifta sig med. Jag tycker att regeringen måste ta sitt ansvar och skydda alla dessa tjejer som befinner sig i samma situation som Fadime. Vi har inte råd att offra hur många Fadime som helst.

Hederskultur hör inte dagens samhälle och detta borde alla vi veta. Fadime kommer att uppmuntrar alla dessa tjejer som kämpar för sina egna rättigheter.