ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

SVAR på insändaren ”Stoppa inflyttningen” den 23 september:

Signaturen ”Infödd stockholmare” anser att ”massinflyttningen” till Stockholm är ett problem med bostadsbrist och köproblematik som följd. Att det är bostadsbrist och kapacitetsbrist i transportsystemet är jag den första att skriva under på. Men det beror endast marginellt på hög inflyttning från övriga Sverige.

De senaste åren har Stockholms läns befolkning ökat med ungefär 35 000 människor varje år. Av de stod födelseöverskott och flyttnetto från utlandet för ungefär lika stora delar och merparten av befolkningsökningen. Endast cirka 5 000 personer av befolkningsökningen berodde på inrikes flyttnetto.

För mig är det självklart att välkomna alla som vill flytta till och för den delen bo kvar i Stockholm. För vad är alternativet? Jo en kombination av Kinas ettbarnspolitik, Sverigedemokraternas invandringspolitik och att den fria rörligheten inom Sverige upphörde.

Mig veterligen finns det som tur är inte stöd för denna politiska inriktning. Säg istället ja till många fler bostäder och kraftigt utbyggd infrastruktur.

Joel Edding, Hammarbyhöjden

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.