ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Ständigt kan man läsa i tidningar om hur mycket mat som slängs i soptunnan. Häromdagen stod att läsa att ”vi” slänger ofattbara 107 kilo fullt ätbara livsmedel per person och år.

Jag hör definitivt inte till dessa ”vi”. Aldrig någonsin har jag kastat mat, och begriper inte hur man kan göra det. Jag skulle inte klara av att lägga mat bland sopor, det är trots allt livsmedel – inte sopor. ”Många har råd att slänga mat, och många tittar för mycket på utgångsdatum”, säger Ingela Dahlin, Livsmedelsverket. Livsmedel är oftast fullt ätbar långt efter utgångsdatum, i en del fall flera år efteråt.

Jag äter i stort sett alltid upp den mat jag lagar, och om jag någon gång inte orkar äta upp allt sparar jag den självfallet till senare. Varför kasta mat som man kan äta? Det är helt obegripligt, och oacceptabelt.

Henrik Scheutz

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.