ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Sedan ett antal år tillbaka sparar jag och en del andra personer till kommande pensioner i ett bolag förvaltat av en bank. När jag började spara lovades jag och förmodligen även andra att det var det bästa bolag för pensionssparande, som fanns på marknaden. Jag hade kamrater som sparade i sådana försäkringar direkt hos försäkringsbolag och i andra bankers pensionsfonder.

1988 konfiskerade staten halva mitt sparade belopp för att rädda banken och statsminister Göran Persson (S) sade att allt skulle betalas tillbaka ”till sista öret”. Vi fick ingen annan garanti i form av skuldebrev eller aktier i banken.

När jag bad att få ut återstående beloppet, fick jag beskedet att det kunde endast ske på en tid av tio år, mot fem då beloppen sattes in i försäkringen.

Antagligen hoppades man att många skulle hinna dö innan man tvingades betala ut försäkringen. Hela min släkt röstade på socialdemokraterna. Ingen är idag socialdemokrat av dessa och jag hoppas genom min insändare att sveket skall bli känt av andra människor. Åtminstone är det ett stort svek, eller för att inte säga lögn. Jag kanske inte är med på allt som nu sker, men man har ändå hållit sina löften.

Lennart

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.