ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Den härliga sommaren närmar sig sitt slut. Sällan har det väl varit så varmt i vattnet, cirka 25 grader. Därför har ovanligt många utnyttjat våra bad, bland annat vid sjön Trekanten.

Varför trängs alla vid den nordvästra sidan? Jo, för att där kan de yngsta barnen lätt komma i vattnet tack vare sandstranden och för de lite äldre finns en badbrygga. Runt resten av Trekanten är det ganska otillgängligt, åtminstone för oss som är lite till åren komna.

Om jag får bestämma finns det till nästa sommar minst en badbrygga på östra sidan. Inspirerad av pensionärsgänget i Alvik, som man nyligen kunde läsa om, kunde något liknande bildas här, alltså pensionärsträff vid bryggan för gemensamt bad och kanske en fika efteråt. Ett exempel på trevlig friskvård som inte behöver kosta samhället mycket.

Jag tror att många äldre inte vågar ta sig ett bad även om de gärna skulle vilja, just för att det är trångt på den enda badplatsen och att det är svårt att komma i vid resten av Trekanten.

Om det finns fler ställen att gå i från tror jag att ännu fler närboende, både unga och gamla, skulle utnyttja möjligheten att bada i sjön Trekanten. Friskvård får man på köpet.

Kristina Engvall

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.