ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Alla vi som mejlat till SL och frågat varför busshållplatsen vid Vinggatan tas bort har fått följande underliga svar: ”Orsaken till att hållplatser dras in är för att minska restiden och göra kollektivtrafiken till ett attraktivt färdmedel”.

Med detta resonemang, borde väl SL ta bort alla hållplatser på Skarpnäcks allé, så blir restiden för bussen ännu kortare. Bussen kunde då åka snabbt genom hela allén, utan att sinkas av passagerare som ska av eller på vid olika hållplatser.

Och hur kan SL ens tro att kollektivtrafiken ska bli ett attraktivt färdmedel om folk får längre att gå till busshållplatsen? Och till sist är det ingen, absolut ingen, som hade kunnat informera om hur det är tänkt att bussen i fortsättningen ska gå, när hållplatsen vid Vinggatan tas bort? Ska bussen gena förbi Ica på den mycket trånga Pilvingegatan, som dessutom har en kraftig kurva? Eller ska bussen svischa förbi den gamla hållplatsen, på samma rutt som förut, men nu i högre hastighet och utan passagerare?

Varken SL, projektledare eller kommunikationsledare för Skarpnäcks allé har kunnat svara på denna enkla fråga – vilken väg bussen kommer att ta efter Kulturhuset?

Att SL upprepade gånger rabblar ovanstående svar som ett mantra, gör att man förstår att här har det blivit ett allvarligt fel.

Beslutet att ta bort den mycket utnyttjade hållplatsen vid Vinggatan visar på både okunskap och brist på en riktig konsekvensanalys!

Elaisa Russel

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.