(rubrik saknas)

Jag var i min matbutik och skulle handla några av de varor som de har till medlemspriser. Där såg jag en skylt med stor text: ”Gräddfil 5 kr”.

Det var ju bra pris tänkte jag. Men när jag kom hem tittade jag på kvittot. Gräddfilen kostade 10:70 kronor enligt kvittot. Jag gick tillbaka för att tala om att det låg fel pris i datorn. Men inte. Extrapriset, som annonserades stort i butiken, gällde endast dem som hade lagt in en app i sin mobil, sa killen vid mjölkdisken.

Jag tittade på reklamskylten extra noga och i den lilla texten längst ner som var några millimeter hög stod mycket riktigt att det endast gällde dem med app.

Där åkte jag på en blåsning, alltså ingen rabatt för att jag inte har en mobil som det går att lägga in några appar på.

Så kära kunder, läs skyltarna noga, särskilt det småstilta längst ner, för det är där undantagen står.

Det är inte första gången som jag råkat ut för liknande när det gäller olika erbjudanden. Nu får man också se upp för detta med appar.

Inger

Som andra skribenter konstaterat präglas många förorter av otrygghet på grund av våld och gängkriminalitet. Tillväxten av så kallade utanförskapsområden med ökande laglöshet är alarmerande.

Stående inslag i vardagen där är bilbränder, skolbränder och våld och stenkastning mot polis, ambulans och räddningspersonal. Det har varit överfall mot tidningsbud och på brevbärare i sådan omfattning att postutdelning i vissa utsatta områden måst ställas in. Det är stenkastning mot bussar, skottlossning och inte minst personrån.

Politiker vågar inte tala klartext om bakomliggande orsaker, men sanningen torde vara att integrationspolitiken är ett gigantiskt misslyckande och ett ekonomiskt såväl som socialt haveri.

Västerhaningebo