Välj ditt område

(rubrik saknas)

I Stockholm görs 47 procent av alla resor med kollektivtrafiken. För oss som bor i Stockholm kostar månadskortet 790 kronor (helt pris) eller 490 kronor ­(reducerat pris). Att betala det här varje månad svider hårt i plånboken för många. Att kunna ta sig till jobbet, skolan och träningen ska inte behöva kosta så här mycket.

Tidningen ETC har räknat ut att om man skulle införa nolltaxa skulle en stockholmare som tjänar 25 000 kronor per månad få en skattehöjning med 276 kronor varje månad. Kortet som man betalar antingen 490 kronor för eller 790 kronor skulle nu ha ett pris på 276 kronor. Detta skulle leda till att fler skulle åka buss och tunnelbana i stället för bil och att alla personer som tjänar under 75 000 kronor/månad skulle få ett billigare busskort.

Därför tycker vi i Ung ­Vänster att man ska införa gratis kollektiv­trafik. Det skulle göra väldigt mycket både för miljön och för låg- och medelinkomsttagare.

Gabriel

Ung Vänster Bromma-Ekerö

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis