(rubrik saknas)

Efter oroligheterna i Husby som bland annat spred sig till Älvsjö den 23 maj då centrum vandaliserades startade några vuxna här i Älvsjö nattvandringar kvällen därpå. Många kom, vilket var otroligt glädjande.

Sedan dess har vi, ett gäng vuxna, nattvandrat varje kväll och natt i Älvsjö tio dagar i streck. Det har gjort stor skillnad, berättar boende, polis och fältassistenter. ”Det har aldrig varit så lugnt här som nu”, har vi hört flera säga.

Samtidigt har vi vandrare blivit allt färre. Kanske tror några som vandrat en gång eller två att de inte behövs längre och de som sett oss vandra förbi kanske tror att vi redan är tillräckligt många. Eller så har man inte hört talas om de här nattvandringarna.

Givetvis orkar och hinner man inte gå varje kväll och helg, även om det är både givande och trevligt. Inte minst att lära känna fler Älvsjöbor och få veta mer om denna förort. Men om vi är många så räcker det ju med någon kväll och natt ibland.

Så varför inte satsa på en nattvandring i Älvsjö nu i sommar lika väl som att gå en författarvandring i stan, se teater i någon park eller lyssna på musik på något torg.

Kom med och vandra på helgkvällar och helgnätter framöver för ett tryggt och trevligt Älvsjö för alla som bor här eller besöker vår stadsdel.

På vår facebooksida ser du var och när vi samlas härnäst. Kom med nu – vi behöver dig!

Maria Herngren, för

Nattvandrarna i Älvsjö