(rubrik saknas)

De ska vara lätt att få jobb efter studenten tycker nog de flesta. Något typiskt för oss 90-talister är att vi alla vill göra karriär, vi vill skaffa jobb.

I år tar cirka 100 000 ungdomar studenten, ska det inte vara lätt för dem att få jobb? Varför ska man höja arbetsgivaravgiften så det inte lönar sig för företag att anställa ungdomar?

I helgen gick Miljöpartiet ut med att de inte vill ha sänkt arbetsgivaravgift, varför då? De ska ju gynna företag att anställa ungdomar. Till exempel ICA, ett typiskt första jobb för många blir anställda där på grund av det är billigare för arbetsgivaren. De får en fot in i arbetslivet och kan skaffa sig erfarenhet. De får en språngbräda ut i arbetslivet.

Socialdemokraterna säger att ”utbildning leder till jobb”, men om det inte finns jobb till de utbildade vad gör man då?

Många företag vill att folk ska ha erfarenhet från ett annat jobb innan, hur kan man få det när de inte finns några jobb?

Vuxna har hunnit fått arbetserfarenhet och därför blir de mer attraktiv att anställa. Men det blir billigare att ha en ungdom anställd som inte kräver lika mycket i lön som en vuxen.

Detta är en win-win situation för båda, ungdomar vill ha jobb och företagen vill ha ungdomar. Så varför höja avgiften och därför ta bort ungdomsjobb?

De kommer bli ännu svårare för oss ungdomar att få jobb och med höjd avgift riskerar det jobben som finns.

Behåll den låga arbetsgivar-avgiften och hjälp oss unga få en fot in i arbetslivet.

Tess, 16 år och butiksbiträde