(rubrik saknas)

Jag jobbar som brevbärare hos Posten. De senaste åren har Posten genomgått flera organisationsförändringar. Och nu händer det igen.

Det kanske låter som att det inte ska påverka brevbärarna så mycket, men det gör det, verkligen! Att jobba som brevbärare är inte lätt. Det är ett väldigt slitsamt arbete. Framförallt är det så stressigt så ni anar inte. Vi är människor, precis som ni. Vi gör misstag, precis som ni.

Posten måste spara eftersom volymerna sjunker. Och vilka drabbas? Jo, vi brevbärare. På vårt kontor ska vi gå ner i bemanning, vilket innebär att våra distrikt blir ännu större, vilket i sin tur betyder mer övertid.

Cheferna som inte lever i vår verklighet tror att man sparar pengar på det här. Men resultatet kommer i stället att bli det helt motsatta, övertiden kostar företaget ännu mer.

Jag önskar att någon chef provade på hur det är att vara brevbärare i dag. Känslan av att inte kunna planera för något efter jobbet, då man inte har en aning om när man slutar. Känslan att man inte får småprata med sina arbetskamrater om vad som hänt i helgen då man måste fokusera helt på jobbet. Vetskapen att man kanske inte hinner äta lunch. Man känner till och med stress över att behöva gå på toaletten då det är så mycket att göra.

Det här är verkligheten för de allra flesta brevbärare skulle jag tro. Vi är inte mer än människor. Postens chefer verkar tro att vi är robotar som inte blir stressade, inte sliter ut kroppen och inte gör misstag.

Jag ber er att tänka en gång extra innan ni gnäller på brevbäraren. Vi gör så gott vi kan.

Stressad postis