(rubrik saknas)

Jag har ett klagomål på alla sportaffärer som säljer kläder. Det gäller sommarkläder, men framför allt vinterplagg och underställ.

Alla bör, och rekommenderas att, sporta eller promenera för att hålla sig i form och hålla sin vikt. Men jag påstår att det inte finns någon sportaffär som har damstorlekar över storlek 48!

Skandalöst!

För övrigt gäller detta så gott som alla klädaffärer. Några få undantag finns, men i dessa blir kläderna betydligt mycket dyrare. Det gäller till exempel byxor, kjolar och klänningar på till exempel H&M (som av någon anledning verkar ha slutat ha BB-storlekar i vissa butiker.)

De flesta butiker har storlek 44–46, ibland 48, exempelvis Åhléns, Dea, Ström’s, NK, PUB och postorderfirmor som Ellos, Cellbes med flera. Det finns några plagg i större storlekar, men de passar sällan över låren. Det gäller exempelvis byxor, de är för smala över låren och blir på tok för stora i midjan även om det finns resår.

Dessutom bör byxorna vara högre skurna baktill. Baken tar ju större plats än framsidan på kroppen (med undantag av vissa runda magar).

Postorderföretaget Klingel med flera klädkedjor är det lika illa med. Många snygga modeller på kläderna, i klara färger, som man kan tänka sig vilja ha, men byxorna räcker inte till över baken.

Kjolarna är i de flesta fall antingen för långa eller på tok för korta. Sådant är modet – inte särskilt snyggt på en ”någon för rundnätt” person med knubbiga ben.

Likadant är det med strumpbyxor. De finns i stora storlekar, men hur sitter de över baken? Det är lika bekymmersamt även om de har så kallad kil. Då man efter mycket dragande och slitande fått upp byxan över baken glider den sakta men säkert ner efter att man gått ett par steg och sitter så småningom nästan vid knävecket.

Och strumpbyxor i glada färger. finns över huvudtaget ej i stora storlekar, bara i brunt och svart.

En olycklig rundnätt

som drar storlek 50+