ANNONS

(rubrik saknas)

ANNONS

Jag undrar ofta vad som egentligen händer med miljön, vilka som har det stora ansvaret, varför vi vet så lite men framför allt varför vi får lära oss så lite om ämnet.

Jag är nyss fyllda 18 år och känner ibland att det inte finns någon, varken äldre, yngre eller jämngammal som kan speciellt mycket om miljön. Det stör mig.

Miljön är i dag en enormt viktig fråga, en stor debatt, ett stort mål – och ett stort kunskapskaos.

Varför är inte miljö ett lika uppmärksammat ämne i skolan som det är i samhället? Varför är det inte lika viktigt att lära sig om miljön som det är att lära sig matematik? Varför är det så få som lär ut i miljökunskap?

Jag tror jag vet svaret. Det är för att ingen kan något om miljön på den nivån, för att ingen har fått lära sig detta när de var små.

Det har startats ett företag genom Ung Företagsamhet som heter Framtiden Barn UF. Det lägger allt sitt fokus på att få barnen att lära sig om miljön redan som små. Företaget har skrivit, illustrerat och tryckt en barnbok som handlar om kretslopp. Och det här, det är framtiden.

Om vi bara får barn att lära sig om miljö och allt vad miljöfrågorna innebär tidigt så kan jag lova att vi kommer få bra undervisning i det ämnet så småningom.

Jag anser att framtiden ligger i nästa generations händer. Men samtidigt måste vi just nu nå ut till föräldrarna som ett första steg. Det är de som är porten in för oss att över huvud taget ha en chans.

Det är nödvändigt att vi blir mästare på allt som har med miljö att göra. Jag är med och kämpar för det, är ni?

ANNONS

En miljökämpe