(rubrik saknas)

Är det inte dags att det införs någon typ av boendeparkering i Midsommarkransen/Telefonplan? Och då i likhet med Johanneshovsområdet där det är avgiftsfritt att parkera.

Allt byggande i Midsommarkransen och vid Telefonplan har ökat trycket på parkeringsplatserna i området. Ett problem för de boende med egna bilar är alla företagsbilar, allt från personbilar via små skåpbilar till stora, tunga lastbilar (till och med dragbilar till långtradare) står parkerade bland bostäderna. Är det verkligen så vi vill ha det? Privatbilarna borde komma i första hand.

Sedan finns det företag i området som har 8–10 firmabilar, kanske inte heller optimalt läge att finnas i ett bostadsområde.

Ännu ett sätt att försvåra parkeringen för de boende är att det placerats en infartsparkering vid Telefonplans t-banestation. Varför inte ha en parkering för de boende i stället? Infartsparkeringar borde placeras vid t-banestationer i villaområden där de boende har en egen parkering på tomten.

Parkeringsproblemen finns nog även på andra håll i söderort, speciellt där det byggs mycket. Bostäder behövs, men planeringen av infrastrukturen hänger inte med!

Utan bil, än så länge